VvTW - Vereniging Vrienden van TwentseWelle, vriendentwentsewelle.nl

N.B. Inzendtermijn verlengd tot 19 februari 2018


De vereniging Vrienden van TwentseWelle roept nieuwe duurzaamheidsprijs in het leven


Enschede De vereniging Vrienden van TwentseWelle viert in 2018 weer een lustrum. Als de voorloper van de VvTW wordt meegeteld (de ENMV, Enschedese Natuurhistorische Museumvereniging), gaat het om het 19e lustrum sinds de oprichting in 1923. Ter ere van dit lustrum reikt de VvTW voor de eerste maal in haar bestaan een duurzaamheidsprijs uit, de Vrienden van TwentseWelle Prijs.
Twentse duurzaamheidsprijs
Wie bracht in 2017 in Twente een grensverleggende ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid tot stand of lanceerde een vernieuwend groen idee?
Misschien kunt u of uw organisatie of bedrijf - begin 2018 - een idee voorleggen dat al uitgevoerd is of dat een redelijk grote kans heeft om uitgevoerd te worden.
De prijs wordt uitgereikt in maar liefst vier categorieën: algemeen, bedrijven (in Twente gevestigd), maatschappelijke organisaties en jongeren (studenten).
De meest aansprekende of duurzame initiatieven worden door de vereniging beloond met een Twentse duurzaamheidsprijs, de “Vrienden van TwentseWelle Prijs”, met een bedrag van € 1000. De prijzen worden mogelijk gemaakt door bijdragen van de provincie Overijssel en het bedrijf Qwip HRM bv in Hengelo. De uitreiking vindt plaats in Museum TwentseWelle, tweede helft april 2018.
Jury
De jury bestaat uit de volgende vier leden: Marianne Hutten (Communicatie-deskundige duurzaamheid Hof van Twente), Maurice Beijk (Specialist Duurzaam Bouwen, Unipro), Roelof-Jan Naaktgeboren (Bestuurslid Borne Duurzaam), Hans Wallinga (Stichting Lonneker Land)
Informatie
Dien uw voordracht uiterlijk 18 februari 2018 in via het formulier dat hier is te downloaden. U kunt hierin meer informatie vinden. U treft ook een postadres en e-mailadres aan voor verzending van uw voorstel, info: tel. 053-4313195, vvtw.duurzaam@vriendentwentsewelle.nl.

Foto hiernaast: Gebruik van een waterschroef, een oeroud duurzaam werktuig.
 


U kunt hierboven het formulier voor de Vrienden van TwentseWelle Prijs downloaden.
=========================
Stacks Image 56
Stacks Image 58